Έλεγχος υδραυλικών το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινοί μήνες αφορούν τα ταξίδια στην παραλία, το χορό μέσω των ψεκαστήρων νερού στον κήπο, τα μπάνια και οι εξορμήσεις στην εξοχή. Ωστόσο, ο έλεγχος των υδραυλικών το καλοκαίρι, είναι μια διαδικασία που αμελείτε και μπορεί να οδηγήσει σε σειρά προβλημάτων

Καλέστε τους ειδικούς Αποφράξεις Αντωνίου – και συνεχίστε να απολαμβάνετε ανενόχλητοι το καλοκαίρι σας.

Όλα αυτά τα υπέροχα γεγονότα έχουν ένα κοινό: Είναι όλα ακατάστατα και όλα απαιτούν ντους, πλύσιμο χεριών και λίγο περισσότερο από το μέσο όρο χρήσης λειτουργία του υδραυλικού συστήματος. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πισίνες γεμίζουν, οι εύκαμπτοι σωλήνες νερού είναι σε πλήρη λειτουργία και οι ζεστές μέρες οδηγούν σε μεγαλύτερα, πιο κρύα ντους.

Όσο διασκεδαστικές κι αν είναι αυτές οι καλοκαιρινές στιγμές, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα υδραυλικά σας, ειδικά αν δεν είστε προσεκτικοί. Ο έλεγχος των υδραυλικών το καλοκαίρι είναι επιτακτικός εάν επιθυμείτε να αποφύγετε μια καταστροφή.

Θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια μερικές συμβουλές ειδικών για το τι πρέπει να προσέξετε.

Δώστε προσοχή στα απορρίμματα σας

«Δεν είναι όλα τα υλικά που απορρίπτουμε στα σκουπίδια ίδια».Τα προϊόντα της άνοιξης και του καλοκαιριού μπορούν να εμποδίσουν τη διέλευση του νερού είτε να στομώσουν τις λεπίδες της αντλίας. Αυτό είναι και ο κύριος λόγος που εμφανίζονται δυσάρεστα αέρια και οσμές. Αυτά προκαλούνται από λίπη και έλαια που συχνά απορρίπτονται στον αγωγό της αποχέτευσης.

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα είναι να ελέγχετε συχνά τα υλικά που απορρίπτεται .Αφήστε το κρύο νερό να τρέξει σε ποσότητα ώστε να διαλύσετε και να μετακινήσετε τυχόν κομμάτια.

Εάν η μυρωδιά είναι πρόβλημα, μπορείτε να κόψετε ένα λεμόνι και να το απορρίψετε μαζί με τα υπόλοιπα  λύματα. Το λεμόνι όχι μόνο προσθέτει ένα φρέσκο ​​άρωμα στην κουζίνα, αλλά οι όξινες ιδιότητές του μπορούν στην πραγματικότητα να διασπάσουν τυχόν υπολείμματα.

Αν θέλετε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να καθαρίσετε την αποχέτευση σας με μερικά φυσικά προϊόντα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδα στον αγωγό, ακολουθούμενο από μισό  φλιτζάνι ξύδι.

Το μείγμα αυτών των δύο συστατικών θα έχει ως αποτέλεσμα μια χημική αντίδραση που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας και να διαλύσετε τυχόν φράξει ή υπολείμματα που μπορεί να υπάρχουν στις αποχετεύσεις. Μετά από 10-15 λεπτά, ρίξτε αργά και προσεκτικά ζεστό νερό για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που παραμένουν.

Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού, αντικαταστήστε το με χυμό λεμονιού, καθώς η οξύτητα των λεμονιών μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Έλεγχος για διαρροές

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να ελέγχουν τους σωλήνες το χειμώνα για να αποφύγουν το πάγωμα. Ωστόσο δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί διαρροή και το καλοκαίρι.

Το έδαφος κάτω και γύρω από την οικία μας περνάει από συνεχή διαστολή και συστολή για να συσχετιστεί με τα επίπεδα υγρασίας στο χώμα. Η μετάβαση μεταξύ των χειμερινών μηνών, οι οποίοι είναι βροχεροί και στη συνέχεια της περιόδου ξηρασίας του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κίνηση των δομικών στοιχείων της υδραυλικής εγκατάστασης.

Ο έλεγχος των υδραυλικών το καλοκαίρι για διαρροές, μπορεί να τις εντοπίσει στα αρχικά τους στάδια και πριν προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά ».

Κάθε καλοκαίρι, οι ιδιοκτήτες μιας οικίας θα πρέπει να ελέγχουν όλους τους σωλήνες, καθώς και τις  εύκαμπτες ενώσεις. Ακόμα και αυτές του πλυντηρίου). Θα πρέπει ακόμα να ανοίγουν και να κλείνουν τις βαλβίδες, για να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Το ίδιο ισχύει και για τους θερμοσίφωνες. Επειδή το ζεστό νερό δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ακόμα καλύτερη στιγμή να αδειάσετε και να ελέγξετε εάν χρειάζεται συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, πριν από την ώρα που θα το χρειάζεστε περισσότερο.

Ελέγξτε την πίεση και την υγρασία

Η πίεση του νερού μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σπίτι σας. Ειδικά αν σκέφτεστε να πάτε διακοπές και να μην χρησιμοποιείτε τις τουαλέτες, τα ντους ή τους νεροχύτες σας τόσο συχνά όσο συνήθως.

Η παρακολούθηση των επιπέδων πίεσης είναι κρίσιμη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αγοράζοντας ένα μανόμετρο, είτε προσλαμβάνοντας έναν υδραυλικό για να κάνει μια αξιολόγηση. Όπως και να έχει, η παρακολούθηση είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του σπιτιού σας.

Και ενώ παρακολουθείτε την πίεση, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα υγρασίας, ειδικά εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου η υγρασία είναι συχνό φαινόμενο. Και ειδικά αν ζείτε σε ένα σπίτι με σοφίτα ή υπόγειο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένας συνδυασμός θερμότητας και υγρασίας μπορεί να κάνει αυτές τις περιοχές πολύ υγρές και αποπνικτικές. Αυτό, όχι μόνο είναι άβολο, αλλά καθιστά τις σοφίτες και τους χώρους του υπογείου σας ευνοϊκότερους στην ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Για την καταπολέμηση αυτής της κατάστασης, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα και να ελέγχετε συχνά τον χώρο της οικίας σας για πιθανά σημάδια.

Διεξαγωγή ετήσιας συντήρησης αποχέτευσης

Ανάλογα με το πού ζείτε και πόσο παλιό είναι το σπίτι σας, η αποχέτευση σας μπορεί να είναι κατασκευασμένη από πήλινα πλακάκια και επομένως να χρειάζεται ετήσια συντήρηση για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Η πιο συνηθισμένη αιτία της δημιουργίας εμφράξεων στις αποχετεύσεις είναι οι ρίζες των δέντρων να αναπτύσσονται στον υπόγειο σωλήνα αποχέτευσης.

Έτσι μπορεί να προκληθεί μπλοκάρισμα, όπως επίσης και από τα άλλα συντρίμμια που μπορούν να ρέουν μέσα στην αποχετευτική γραμμή. Καθαρίστε την κύρια γραμμή της αποχετευτικής σας εγκατάστασης κατά τον έλεγχο των υδραυλικών, ώστε να αποκλείσετε οποιαδήποτε συσσώρευση που θα μπορούσε να προκληθεί.

Εάν έχετε φρεάτιο καθαρισμού στην αυλή σας, δηλαδή εκείνο τον αγωγό που επιτρέπει την πρόσβαση στο κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης, προχωρήστε σε καθαρισμό του. Συνήθως εκεί μαζεύονται τα στερεά λύματα που μπορεί να μετακινηθούν και να προκαλέσουν εμφράξεις.

Είναι πάντα καλή ιδέα να ρωτήσετε και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε μια πιθανή καταστροφή.

Αξιολογήστε ψεκαστήρες και αντλίες αναρρόφησης

Τέλος, καθώς απολαμβάνετε τη ζέστη του καλοκαιριού και ενεργοποιείτε τους ψεκαστήρες του κήπου, φροντίστε να τους επιθεωρήσετε.

Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών και εποχών με περισσότερο πότισμα, μπορεί να έχετε ψεκαστήρα με εμφράξεις από άλατα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές, οι οποίες όχι μόνο θα σας κοστίσουν περισσότερα χρήματα, αλλά πιθανώς να καταστρέψουν το γρασίδι σας. Ακόμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τοποθεσίες λόγω περιορισμού στη χρήση νερού.

Ενώ ελέγχετε τους ψεκαστήρες, καλό είναι να ελέγχεται και την αντλία αναρρόφησης. Το καλοκαίρι είναι εποχή καταιγίδων για πολλά μέρη πιστέψτε, θα θέλετε να αποφύγετε να πλημμυρίσετε το υπόγειό σας με κάθε κόστος.

Η προετοιμασία του σπιτιού σας για το καλοκαίρι μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα σας, αλλά δεν θα έπρεπε. Επικοινωνήστε με τους ειδικούς Αποφράξεις – Αντωνίου.

Εάν αφιερώσετε χρόνο για να εκτελέσετε τις συμβουλές των υδραυλικών, μπορείτε να αποτρέψετε τις άσκοπες ταλαιπωρίες και ατυχήματα και να απολαύσετε πραγματικά τους ηλιόλουστους μήνες.

Σχολιάστε