Content is King Το Περιεχόμενο Είναι Βασιλιάς! Γιατί;

Content is King Το Περιεχόμενο Είναι Βασιλιάς! Γιατί;

Ιστολόγια πλούσια σε περιεχόμενο, ενημερωτικά δελτία με μοναδικό περιεχόμενο, περιεχόμενο προστιθέμενης αξίας για τους συνδρομητές ή τους πελάτες σας… η λέξη Περιεχόμενο είναι παντού αυτές τις μέρες.

Αλλά αν το περιεχόμενο είναι Βασιλιάς, πού είναι το βασίλειο; Το περιεχόμενο έχει αξία μόνο εάν στοχεύει στο σωστό κοινό. Ένα παράδειγμα – το Game of Thrones δεν θα είχε νόημα αν το μόνο που γνωρίζετε για το θρόνο ήταν ότι ήταν μια μεγάλη καρέκλα σε μια μεγάλη αίθουσα. Γιατί να πάτε σε όλα αυτά τα προβλήματα, μόνο για ένα μέρος για να καθίσετε; Αλλά μόλις ξέρετε ότι ένας θρόνος είναι σύμβολο της κυριαρχίας, ολόκληρο το δολοφονικό έπος έχει νόημα.

Ομοίως, εάν το κοινό-στόχος μου είναι μητροπολιτικοί επιχειρηματίες στα μέσα της δεκαετίας του ’30 και σαράντα, δεν έχει σημασία πόσο καλές είναι οι συμβουλές μου για τη διατήρηση του campervan σας – δεν θα επιτύχουν τον στόχο. Υπέροχο περιεχόμενο – λάθος βασίλειο.

Αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις όταν εξετάζουν περιεχόμενο. Υπάρχει επίσης το ζήτημα του λεξιλογίου: SEO, λέξεις-κλειδιά, λέξεις-κλειδιά μακράς διάρκειας… φαίνεται αν μπορούμε απλώς να πάρουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες σωστά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταλήξουμε στην κορυφή του Google. Σωστά.

Σωστά. Και όμως, πολύ, πολύ λάθος. Η κατάταξη Google είναι ένα στιγμιότυπο. Η λειτουργία μιας επιχείρησης μοιάζει περισσότερο με το ζωντανό θέατρο.

Ναι, θέατρο. Ενώ οποιοσδήποτε με αρκετά χρήματα μπορεί να φτάσει στην κορυφή μιας λίστας για μια ημέρα, ή ένα μήνα, ή ίσως ακόμη και ένα χρόνο, αυτό δεν εγγυάται, από μόνο του, την κυριαρχία της αγοράς. Και ακόμη κι αν το έκανε, η κυριαρχία της αγοράς δεν είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Αντίθετα, θέλουν υψηλό βαθμό ευημερίας και λογικό μέτρο ασφάλειας. Σύμφωνα με Το Game of Thrones ξανά – δεν είναι ο στόχος να πάρετε την πλάτη σας στο καυτό κάθισμα, αλλά να το κρατήσετε εκεί.

Έτσι, ο # 1 κουλοχέρης Google μπορεί, απλώς, να γεμίσει από μια εταιρεία που το 40% των δυνητικών πελατών πιστεύει ότι είναι εκτός έδρας. Θα διευθετήσατε το 40% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιούν το Google στον κλάδο σας; Επειδή οι άλλες εταιρείες που απαρτίζουν αυτήν την πρώτη σελίδα Google πιθανότατα καταλαμβάνουν πολλές μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για το προνόμιο να είστε # 1.

Γιατί λειτουργεί μια επιχείρηση σαν μια ζωντανή εκπομπή;

Επειδή το περιεχόμενο δεν είναι ελεγχόμενο. Αυτό που βάζουμε είναι υπό τον έλεγχό μας, αλλά το περιεχόμενο που προστίθεται στο περιεχόμενό μας: σχόλια, κριτικές, κοινοποιήσεις και επισημάνσεις “μου αρέσει”, είναι εντελώς εκτός εποπτείας μας Google μερικά κορυφαία εστιατόρια ή ξενοδοχεία, θέρετρα ή εκπομπές – θα δείτε ότι ένα καλό ποσοστό των κριτικών ξεκινά με το «Αυτό ήταν εξαιρετικό…» και συνεχίστε να εξηγείτε γιατί η επιχείρηση έχει πάει προς τα κάτω, κατά τη γνώμη του σχολιαστή . Το κοινό είναι εκεί έξω και μερικές φορές ρίχνουν ντομάτες στη σκηνή. Και η Google – ο θρόνος που παλεύει όλοι – δεν κάνει διακρίσεις. Καλή και κακή, θετική και αρνητική, η Google εξετάζει τον αριθμό των πληροφοριών που υπάρχουν για μια εταιρεία, όχι για τη φύση ή την ποιότητα αυτών των κομματιών.

Όμως … οι αναγνώστες της πραγματικής ζωής κάνουν διακρίσεις πολύ καλά. Όχι μόνο αυτό, βασίζουν τη λήψη αποφάσεών τους σε ένα περίπλοκο και ατομικό σύνολο σκέψεων. Επομένως, κάθε αναγνώστης είναι ένας αλγόριθμος Google μόνος του και δεν μπορείτε να μαντέψετε ποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες θα επηρεάσουν ένα άτομο υπέρ σας.

Επομένως, το περιεχόμενο είναι σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτο, σίγουρα ανεξέλεγκτο, πρέπει να σχετίζεται με το κοινό-στόχο σας και μπορεί εύκολα να το χάσετε σε κοίλες τεχνικές ασκήσεις.

Ποια είναι η απάντηση;

Να είσαι ο εαυτός σου. Μακροπρόθεσμα μια επιχείρηση που έχει ένα καλό προϊόν ή υπηρεσία, αντιμετωπίζει τους πελάτες καλά και επικοινωνεί με ειλικρίνεια θα επιβιώσει και πιθανώς θα ευδοκιμήσει. Μπορεί να μην βρεθεί ποτέ στο θρόνο του Βασιλείου, αλλά μπορεί να ζήσει μια πλούσια, ευτυχισμένη και ενδιαφέρουσα ζωή στο δικαστήριο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για να κρεμάσετε στο κάθισμά του – ή να υποφέρετε από θάνατο από λιωμένο χρυσό όπως ο Viserys Targaryen!

Περισσότερα:

Σχολιάστε